התקנת שערים בבתים פרטיים

 

להלן מספר עצות וטיפים להתקנת שערים לבתי פרטיים. שערים יכולים להיות מותקנים עם מנעול חשמלי, ידני, מכני או מנעול שטף מגנטי. בנוסף, ישנם שלטים הנפתחים עם שלט – כאלמנט פתיחה יחיד. מיד נדון כיצד יש לבחור שערים כאלו ומה מומלץ לעשות עם השלט רחוק שפותח אותם.

 

בחירת שער דקורטיבי

 

חשוב לבחור שער דקורטיבי למימוש חוויה עיצובית נדירה אשר תיקח אתכם למחוזות קסומים בתחום עיצוב הפנים או עיצוב החצר. כך, למשל, שער אלומיניום יתאים מאד לגינה מודרנית ושער עץ יתאים לגינה חומה ירוקה (מדשא) על טהרת הכפרית. השער יכול להיות דו כפי או חד כנפי, חד כנפי עם משקוף עבה או דק.

 

התקנת שערים בבתים פרטיים

 

שער חשמלי - מה מומלץ לדעת?

 

לרוב, השער יגיע עם שלט, אך לעתים ניתן לפתוח אותו על ידי התקנת מערכת אינטרקום על מנעול חשמלי אשר דואגת לפתוח את השער. בשער חשמלי ניתן לבחור בים מנעול חשמלי רגיל לבין מנעול שטף מגנטי הנשען, בנוסף לחשמל, גם על סגירת שדה מגנטי בנעילה ופתיחת המעגל שלו בפתיחה. על מנת לא לאבד את השלט ולמצוא את עצמכם מול מנעולן בסיטואציות שלא תרצו להתייצב מולו. הרבה יותר פשוט לקרוא לו לבית שלכם שיסייע לכם לבצע שכפול שלט לשלט בתול. שלט אשר לא מכיל שום נתון אך ניתן להעביר לו אינפרה אדום. שלט כזה נמצא אצל כל בעל שער כשלט ספייר לכל מקרה שלא יתרחש.

 

בנוסף, על פי התקינה, שער חשמלי צריך להיעצר על ידי יד אדם, ולכן אין לבחור עבורו מנוע המתאים לשער גדול ממנו: רק מנוע קטן שיאפשר לכם לעצור ביחד את הפעלת השער במקרי חירום.

 

שערי ברזל בבתים פרטיים

 

שער מכאני - כל הפרטים, כולל התקנה

 

בשער מכאני חשוב לברר ולוודא שמערכת הצירים אינה חלודה וטופלה היטב. לרוב, שער זה עשוי אלומיניום ומתקינים אותו בכפוף לכל תכולת האלומיניום הביתית: תיבת דואר ואינטרקום. טכנאי שערים בבתים פרטיים מתקין בדרך כלל גם שער אלומיניום, גם אינטרקום וגם את התיבה שלכם. השער עצמו נבנה על הפתח שלכם בהתאם לאפיון, ולאחר בנייתו מתבצע כיוון שלו באמצעות הרמה או כיפוף של הצירים עד למיצוי הדיוק במרבי ביותר עבורו כרכיב חלק שצריך להיפתח באופן קל ביותר.


 


לגלישה באתר בגרסת האינטרנט